TERAPII CU BIOENERGIE

“IdeaIul cel mai inalt al terapiei este refacerea rapida, blanda si permanenta a sanatatii sau altfel spus indepartarea si anihilarea in intregime a bolii pe calea cea mai scurta, mai sigura si mai putin daunatoare, conform unor principii usor de inteles”

C.S.F.Hahneman

Bioenergia este o terapie straveche, care incepe cu minunile biblice in care Iisus tamaduia bolnavi incurabili, atingandu-i cu mainile. Ea nu este, insa, un apanaj doar al misticilor si sfintilor. Mii de oameni se nasc cu insusirea aceasta “de-a face bine” prin transmiterea unei energii de origine neprecizata, unii stapanind-o inconstient, altii invatand sa o foloseasca. 

Terapiile bioenergetice sunt metode de pastrare a sanatatii si de vindecare ce pornesc de la o perspectiva „holistica“ asupra lumii si vietii, intentia declarata fiind aceea de a aborda simultan trupul si sufletul.

Sint metode de reducere a stresului, de relaxare si, totodata, de vindecare naturala bazata pe canalizarea unei energii vindecatoare. Daca dorim vindecarea permanenta, trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru vindecarea cauzei.

Energia vietii joaca un rol important in orice facem, fiind energia primara a emotiilor noastre,a gandurilor . Daca energia vietii este scazuta sau daca exista o restrictie în curgerea sa, esti mai vulnerabil la îmbolnaviri.

Printr-un tratament bioenergetic se restabileste circulatia normala a energiei în organism, completand necesarul de energie curata.Este o metoda naturala de vindecare a trupului, sufletului si mintii, întrucat energia universala actioneaza benefic asupra tuturor nivelelor energetice ale omului: fizic, emotional, mental, spiritual.

In urma unui tratament vei avea o sanatate mai buna si o capacitate de vindecare crescuta, o minte mai clara, un control asupra stresului si o viziune mai ampla asupra vietii si a tuturor aspectelor ei. Nu este un panaceu universal, dar poate ajuta pe oricine isi doreste cu adevarat vindecarea si este dispus sa si actioneze pentru obtinerea ei.

Este important de retinut faptul ca fiecare organism, fiind unic, va raspunde la aceasta terapie in mod personalizat.

Energia Ki curge atat prin corpul nostru cat si imprejurul nostru. Curgerea libera si echilibrata a Ki-ului ne da o stare de sanatate, sustinand functiile vitale ale organismului. Intreruperea fluxului Ki este cauza principala a bolilor. Ki raspunde la ganduri si sentimente. Gandurile pozitive, optimiste pe care le ai maresc curgerea Ki-ului si acesta face sa te simti bine. Cand  ai ganduri si sentimente negative despre tine însuti se creeaza o intrerupere permanenta a energiei Ki. Astfel are loc o diminuare a functiilor vitale ale organismului ducand la imbolnavire.

 Terapiile cu bioenergie  provin in general din filozofia orientala, unde si-au pastrat caracterul traditional, nealterat ca o proba indubitabila in calea uitarii. Din prea putina cunoastere si intelegere s-a creat o confuzie de-a lungul timpului in intelegerea termenului de “terapii alternative”, sugerandu-se ca acestea ar fi o alternativa la terapia alopata -mai exact tot ceea ce nu putea fi rezolvat de catre medicina moderna alopata, ce trateaza prin insasi denumirea ei altceva decat boala, simptomele acesteia si care dadea gres sau intarzia sa dea rezultate (etimologic, cuvantul alopat deriva din “allo” – alt/alta si “pathos” – boala) putea apela ca o ultima alternativa la medicina veche. Ulterior, s-a folosit termenul de “terapii complementare” care defineste in principiu aceleasi terapii si care nu substituie terapiile medicinei alopate ci le insotesc, potenteaza, sustin si dinamizeaza metodele de tratament. In prezent se urmareste tot mai mult o ” medicina integrala ” in care sa existe o viziune cat mai vasta asupra organismului, abordand simultan cat mai multe aspecte ale fiintei umane

Dincolo de definitii si teorie, terapia bioenergetica (complentara sau alternativa) reprezinta o grupare de sisteme , practici si produse de ingrijire a sanatatii care in timp si-au dovedit eficacitatea, fiind abordate ca masuri de profilaxie, tratament, vindecare sau punere in forma a organismului aflat in suferinta.

 

 

Sunt viata abundenta !

Cascada binecuvantarilor !